topbar

Erilainen lukio kartanokampuksella

Itä-Hämeen opiston lukio tarjoaa joustavan ja yksilöllisen reitin ylioppilaaksi. Olemme kansanopistolukio, valtaosa opiskelijoistamme opiskelee ja asuu täällä entisen Ekon kartanon kampusalueella. Opiskelijamme tulevat eri puolilta Suomea ja muodostavat yhteisön, jossa opinnot ja vapaa-aika tukevat toisiaan.

Meille on jatkuva haku, opinnot voi aloittaa joko syksyllä tai jaksojen nivelvaiheessa. Noudatamme aikuislukion opetussuunnitelmaa, lisäksi valittavana eri kielten kursseja. Valinnaisia täydennämme nettilukion avulla. Ryhmänohjaajan kanssa laadittava henkilökohtainen opintosuunnitelma tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia opintojen etenemiseen. Lukiossamme opiskelu, majoittuminen ja ruokailut ovat maksuttomia koulupäivien ajan maanantaista perjantaihin. Syksyllä 2018 ja sen jälkeen aloittavat opiskelijat saavat läppärin omaksi ja kurssikirjat maksutta käyttöönsä. Kirjat ja läppäri on palautettava mikäli opinnot jäävät kesken.

Opetuksen ohella järjestämme opinto- ja kulttuurimatkoja, toimintapäiviä ja vierailuja. Kansalais- ja kansanopiston kurssit ovat lukiolaisillemme maksuttomia. Kartanoympäristö, liikuntasali, opiston vieressä sijaitsevat golfkenttä, Tainionvirta, Jääsjärvi, hiihto- ja lenkkeilyreitit antavat mahdollisuuksia monenlaisiin aktiviteetteihin.

Katso opiskelijoiden tekemä lukion esittelyvideo!