topbar

HAKEMINEN

Itä-Hämeen opisto ei kuulu yhteishaun piiriin vaan hakemus lähetetään suoraan opistolle. Voit hakea käyttämällä nettihakulomaketta tai tulostaa hakulomakkeen ja lähettää sen postitse. Hakemus lähetetään postitse opistolle tai s-postitse opisto@ihop.fi.
 

HAKUMENETTELY  LUKIOON
Meille on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa joko syksyllä tai jaksojen nivelvaiheessa. Itä-Hämeen opiston lukioon hakeminen tapahtuu erillisellä hakulomakkeella.

HUOM! Liitteenä tulee toimittaa viimeisin koulutodistus ja todistus mahdollisista aiemmista lukio-opinnoista. Jos olet peruskoulun päättävä nuori, liitteeksi riittää kopio peruskoulun päättötodistuksesta. Kesken olevien lukio-opintojen jatkamiseen on mahdollista hakea myös lukuvuoden aikana. Tarvittaessa Sinut kutsutaan haastatteluun. Lukiomme opetuskieli on suomi.

HYVÄKSYMINEN
Hyväksymisestä ilmoitetaan Sinulle kirjallisesti. Opiskelupaikan varaat maksamalla eräpäivään mennessä 70 € varausmaksun, joka palautetaan opiskelun aloitettuasi. Opiskelupaikkansa peruuttaneilta pidätämme varausmaksun toimistokuluina.

MAJOITTUMINEN JA RUOKAILUT

Opistolukiossa asuminen ja ruokailu ovat maksuttomia kouluviikon ajan maanantaista perjantaihin. Majoittuvalle lukiolaiselle on tarjolla aamiainen,  lounas ja päivällinen maanantaista torstaihin sekä aamiainen ja lounas perjantaisin. Kotona asuva opiskelija saa maksuttoman aamiaisen ja lounaan. Yksi asuntola on varattu lemmikkieläimen mukanaan tuoville opiskelijoille.

KURSSIKIRJAT JA LÄPPÄRI
Syksyllä 2018 ja sen jälkeen aloittavat opiskelijat saavat läppärin omaksi ja kurssikirjat maksutta käyttöönsä. Kirjat ja läppäri on palautettava mikäli opinnot jäävät kesken.

OPINTOTUKI
Opiskelu kansanopistolukiossa on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen. Kaikilla 17 vuotta täyttäneillä on mahdollisuus saada opintorahaa, asumistukea ja opintolainaa. Hakemukset Kelaan voit hoitaa opiston toimistossa. Lisätietoja antaa KELA, www.kela.fi/opintotuki.