KIRJOITTAJALINJA

SANAT SOLJUMAAN

Tunnetko paloa luovaan kirjoittamiseen? Kaipaatko opastusta, jotta voisit kehittää kirjallista ilmaisuasi? Lähde Sanat soljumaan -kirjoittajalinjalle, jolla voit opiskella kirjoittamista monipuolisesti.

Kirjoittajalinjalla tutustutaan eri tekstilajeihin. Koulutusta annetaan runojen, novellien, esseiden, romaanin, fantasian ja draaman kirjoittamiseen. Myös elämäntarinan kirjoittamiseen paneudutaan.

Opiskelu sisältää runsaasti kirjoittamista, palautekeskustelua ja erilaisten näytetekstien analysointia ja tulkintaa oman kirjoittamisen tueksi. Linja tarjoaa monipuolisia työkaluja ilmaisuvoimaisen ja merkityksillä ladatun tekstin tuottamiseen. Koulutuksen aikana tehdään myös muutama tutustumiskäynti kirjoittamisen kannalta virikkeellisiin kulttuurikohteisiin.

Kirjoittajalinja sopii sekä tavoitteellisille harrastajakirjoittajille että kirjallista julkaisua suunnitteleville. Se antaa myös valmiuksia kirjoittamisen yliopisto-opintoihin sekä muihin alan ammattiopintoihin. Linja soveltuu kaikenikäisille kirjoittamisesta kiinnostuneille, myös vasta-alkajille. Se ei edellytä aikaisempia kirjoittamisopintoja.  Ei erityisiä pohjakoulutusvaatimuksia.

Tarvittavat välineet: muistiinpanovälineet.

Opiskeluaika: 34 työviikkoa.

Jos ei ole mahdollisuutta osallistua koko lukuvuoden opiskeluun, voi valita linjan tarjonnasta moduuleja eli itsenäisiä opintokokonaisuuksia.
 
Moduulit ja niiden kestot:

Lyhytproosa
Paneudutaan eri novellityyppeihin ja myös pakinoiden ja kolumnien kirjoittamiseen, 8 vkoa.

Elämäntarinat
Opastusta menneisyydestä kirjoittamiseen: henkilöiden, sukujen, pienyhteisöjen jne. elämäntarinoiden laatimiseen, 8 vkoa.

Lyriikka
Perehdytään runojen kirjoittamiseen ja laululyriikkaan, 4 vkoa.

Draama
Teatterille, radiolle ja televisiolle kirjoittaminen, 8 vkoa.

Fantasia ja Science fiction
Keskitytään niin lyhyen kuin pitkänkin fantasian ja scifin kirjoittamiseen,4 vkoa.

Hinta:120 €/viikko, sisältää opetuksen. Opetus, majoitus ja ruokailu alkaen 220 €/vko.

Heino Ylikoski
Heino Ylikoski

HakuaikaTäytä hakulomake

Liitteet hakemukseen: viimeisin koulutodistus, hakijan lyhyt esittely itsestään, aiemmasta kirjoittamisestaan ja tavoitteistaan kirjoittajana sekä näytetekstit: runoja ja kertovaa tekstiä (yhteensä n. 3 liuskaa).

Linjan opettajat: Linjan vastaavana opettajana toimii vapaa kirjoittaja ja kirjoittamisen opettaja, FM Heino Ylikoski. Lisäksi linjalla vierailee kirjailijoita ja muita alan asiantuntijoita. Lisätietoja voi kysyä Heino Ylikoskelta heino.ylikoski@gmail.com p. 050 358 3249, tavoitettavissa parhaiten to-pe klo 9.00-12.00.

Muutokset mahdollisia.

 

 

NettiTieto Oy