HAKEMINEN

Itä-Hämeen opisto ei kuulu yhteishaun piiriin vaan hakemus lähetetään suoraan opistolle. Voit hakea käyttämällä nettihakulomaketta tai tulostaa hakulomakkeen ja lähettää sen postitse. Hakemus lähetetään postitse opistolle tai s-postitse opisto@ihop.fi.
 

HAKUMENETTELY  LUKIOON
Meille on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa joko syksyllä tai jaksojen nivelvaiheessa. Itä-Hämeen opiston lukioon hakeminen tapahtuu erillisellä hakulomakkeella.

HUOM! Liitteenä tulee toimittaa viimeisin koulutodistus ja todistus mahdollisista aiemmista lukio-opinnoista. Jos olet peruskoulun päättävä nuori, liitteeksi riittää kopio peruskoulun päättötodistuksesta. Kesken olevien lukio-opintojen jatkamiseen on mahdollista hakea myös lukuvuoden aikana. Tarvittaessa Sinut kutsutaan haastatteluun. Lukiomme opetuskieli on suomi.

HYVÄKSYMINEN
Hyväksymisestä ilmoitetaan Sinulle kirjallisesti. Opiskelupaikan varaat maksamalla eräpäivään mennessä 70 € varausmaksun. Varausmaksua ei palauteta. Opiskelupaikkansa peruuttaneilta pidätämme toimistokuluina 25 €.

MAJOITTUMINEN JA RUOKAILUT

Opistolukiossa asuminen ja ruokailu ovat maksuttomia kouluviikon ajan maanantaista perjantaihin. Majoittuvalle lukiolaiselle on tarjolla aamiainen,  lounas ja päivällinen maanantaista torstaihin sekä aamiainen ja lounas perjantaisin. Kotona asuva opiskelija saa maksuttoman aamiaisen ja lounaan. Yksi asuntola on varattu lemmikkieläimen mukanaan tuoville opiskelijoille.

VIIDEN ENSIMMÄISEN KURSSIN KIRJAT
Opistossa opiskelunsa aloittaville viiden ensimmäisen kurssin kirjat ilmaiseksi sekä kannettavan tietokoneen käyttöön opiskelun ajaksi.

OPINTOTUKI
Opiskelu kansanopistolukiossa on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen. Kaikilla 17 vuotta täyttäneillä on mahdollisuus saada opintorahaa, asumistukea ja opintolainaa. Hakemukset Kelaan voit hoitaa opiston toimistossa. Lisätietoja antaa KELA, www.kela.fi/opintotuki.

 
 

NettiTieto Oy