topbar

KOULUTUKSEN VAIHTOEHTOJA

Kampuksemme on peräisin 1700-luvulta. Kun aateliset (Tandefelt- ja Gerdten-suku) lähtivät kartanostaan runsas sata vuotta sitten, alkoi Itä-Hämeen opiston ja sivistystyön aika. Hartolalaissyntyinen kirjailija Maila Talvio perusti opiston kotimaakuntaansa eli Päijänteen itärannan kuntiin, aikanaan syrjäiseen Itä-Hämeeseen. Tänään Hartola on helposti saavutettavissa nelostien ansiosta.

Aikuislukio, kansanopisto, kansalaisopisto ja musiikkikoulu muodostavat oppimiskeskuksen, joka tarjoaa ajantasaista ohjelmaa modernille opiskelijalle.

Tarjoamme toisenlaisen ja osittain jopa poikkeuksellisen väylän. Siis tiedon sarkaa eteenpäin tai vaativampiin haasteisiin niin koulutuksessa kuin työelämässä.

Opisto on opiskelijoita varten, mikä näkyy ohjemassa: Lukio on selkeän yksilöllinen. Kielilinjoillamme osa opiskelusta tapahtuu kohdemaassa, joten kielen lisäksi niillä oppii paljon kohdemaan kulttuurista ja arkielämästä.

Kansalaisopisto toimii paikallisesti. Se edistää kansalaisaktiivisuutta, yhteisyyttä ja tietoa Hartolassa, Pertunmaalla ja Sysmässä.

Monipuolinen ja vaihteleva lyhytkurssiohjelmamme tarjoaa taiteisiin, kädentaitoihin, hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä aiheita. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Ryhmätyö, Aava-art ja HNMKY.

Itä-Hämeen opisto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton täyden palvelun talo. Opiskelijoillamme ja kurssilaisillamme on mahdollisuus majoittua opiskelija-asuntoloissa. Lisäksi kampuksellamme toimii majoitus- ja ravintolapalveluja tarjoava Linna-hotelli. Opiston lähellä on lukuisia vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten Hartola Golfin 18-reikäinen kenttä, Tainionvirta, luontopolut, liikuntasali sekä uima-allas ja saunat.