Itä-Hämeen opisto medioissa ja asiakkaiden palautetta


KIELILINJAT

Englantia Englannissa kokemuksia...

  • ”Pitkäaikainen haaveeni intensiivisestä englannin opiskelusta kävi toteen. Monta kertaa olin jo ehtinyt ajatella tätä toteutumattomana haaveena, vaan toisin kävi. Elämä järjesti yllätyksen ja täällä ollaan.”
  • ”Kielitaito on karttunut, myös rohkeus kohdata englantia puhuvia ihmisiä, nauttia onnistumisesta ja hyväksyä ’kovan kallon’ pettymyksiä. En vieläkään hallitse noita hiton prepositioita ja sanatkin pyrkivät olemaan kadoksissa. Tästä huolimatta en kadu hetkeäkään kurssille tuloani.”
  • ”Kurssi on ollut erittäin mukava. Opettajat kannustavia ja hyviä. Kieliopin koukeroihin perehtyminen on tehty hyvin ymmärrettäväksi. Jopa minä, joka olen pelännyt avata suutani englanniksi, olen uskaltautunut puhumaan.”
  • ”Asumistilamme täällä opistolla on vaatimatonta eli siihen kannattaisi satsata. Ruoka erinomaista ja ennen kaikkea syntyperäiset opettajat ovat todella osaavia.”
  • ”Kiva opiskeluporukka, vaikka on tasoeroistamme hiukan haittaakin. Kurssi on erittäin tarpeellinen. Jatkakaa ja kehittäkää!


Miltä nyt Hatsinassa tuntuu?

Puolen vuoden opiskelurupeaman jälkeen toteamme, että kannatti opiskella naapurin kieli
”Siperia opettaa” sanonta ei tähän kurssiin sovi.  Puoli vuotta venäjän kieltä ja nyt se on hallussa – kovalla työllä! Totta, mutta jatkaa pitää ja kannattaa.

  • työ sujuu nyt paremmin.
  • olen myös huomannut, miten venäläis-matkailijat ilahtuvat saadessaan opastusta, vaikka vähäistäkin omalla kielellään.
  • pienen maan asukkaan on osattava muiden kieliä ja siihen ei englanti riitä. Olkoonkin ”huono englanti” maailman yleisin kieli.

Hatsina on viihtyisä rauhallinen kaupunki. Olosuhteet opetuksen, asunnon ja ruuan suhteen olleet yllättävänkin myönteiset.

Lehtijuttu venäjän linjasta

Toinen lehtijuttu venäjän linjasta www.venajaavenajalla.com sivustollaOta Opiksi 1 - 2013 Espanjassa

Lehtiartikkeli - Ota Opiksi 1 - 2013 Espanjassa s.29

Kansanopistokokemus pitkän kaavan mukaan

 


LUKIO

"Olipa täällä lukiossa opiskelemassa vuoden, kaksi, kolme tai enemmän, niin luultavasti on huomannut millainen ilmapiiri täällä vallitsee. Jos jonkinlaista pelleilyä ja naurua tulee vastaan. Porukasta on tullut tiivis, ja uusia kavereita on löytynyt paljon. Kavereita, keiden kanssa tämä aika on jaettu. Niin naururemahdukset kuin pettymyksetkin me olemme kokeneet yhdessä. Olemme löytäneet ystäviä, joiden kanssa tiedämme pitävämme yhteyttä lukion jälkeenkin. Olenkin niin kiitollinen siitä, että suuntasin kohti Itä-Hämeen opistoa. Tätä päätöstä en ole ikinä katunut."

Sanni Kalliokulju lukion päättäjäisissä 1.6.2013

 OIKEUSTIETEEN LINJAN PALAUTETTA

”Oikeustieteen ohella oikeusnotaarin ohjelman pääsykoekirjoja. Sain suoritettua kaikki 60 opintopistettä aikataulussa. Kova työ se oli, mutta kannatti. Pääsin hyvällä pistemäärällä opiskelemaan oikeusnotaarin tutkintoa Joensuun kampukselle.”

NettiTieto Oy